Säilötyt avomaankurkut

Säilötyt avomaankurkut

Säilötyt avomaankurkut

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 1 kg avomaan kurkkuja
  • piparjuurilastuja
  • mustaherukanlehtiä
  • tillinkukintoja

Marinadiin

  • 6 dl vettä
  • 2.5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 1 tl kokonaisia valkopippureita
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 0.5 tl kokonaisia neilikoita
Vaikeusaste

Säilötyt avomaankurkut ohje

    • Pese ja viipaloi kurkut. Lado kurkkuviipaleet, piparjuurilastut, mustaherukanlehdet ja tillinkukinnot kerroksittain puhtaisiin tölkkeihin.
    • Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Kaada liemi kurkkujen päälle. Sulje tölkki.
    • Anna jäähtyä ja vie kylmään. Kurkut saavat maustua vähintään viikon ajan jääkaapissa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry