Ruusunmarja-omenamarmeladi

Ruusunmarja-omenamarmeladi

Ruusunmarja-omenamarmeladi

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 500 g ruusunmarjoja
  • 500 g happamia omenoita
  • 2 dl vettä
  • 500 g sokeria
  • 0.5 sitruunan mehu
Vaikeusaste

Ruusunmarja-omenamarmeladi ohje

    • Valitse ruusunmarjat tarkoin: vain vaaleanpunaiset ja punaiset kelpaavat, tummanpunaiset ovat liian kypsiä.
    • Halkaisen ruusunmarjat ja poista siemenet pienen lusikan tai sen varren avulla. Leikkaa marjat neljään osaan.
    • Kuori omenat ja paloittele niin, että siemenkodat jäävät jäljelle.
    • Keitä paloiteltuja marjoja ja hedelmiä vedessä hiljaa kannen alla 25 minuuttia. Soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella.
    • Lisää sokeri ja sitruunamehu. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
    • Tölkitä marmeladi kuumana lasipurkkiin, ja sulje vasta kun sisältö on kunnolla jäähtynyt.
    • Jos käytät sulatettua säilytysvahaa, levitä vaha jäähtyneen marmeladin päälle ja sulje purkki vasta vahan jäähdyttyä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry