Rommiruukku

Rommiruukku

Rommiruukku

Rommiruukkuun kerätään marjoja ja hedelmiä kerroksittain sitä mukaa kun ne kypsyvät. Ruukkuun käyvät niin mansikat, vadelmat, herukat, kirsikat, päärynät kuin omenatkin. Astiana voi käyttää keraamisia tai lasisia tölkkejä.

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 1 kg marjoja tai hedelmiä
  • 850 g sokeria
  • 4 dl rommia
Vaikeusaste

Rommiruukku ohje

    • Lohko tai paloittele suuret hedelmät. Lado marjat ja hedelmäpalat sokerin kanssa kerroksittain ruukkuun. Kaada ruukkuun niin paljon rommia, että marjat ja hedelmät peittyvät kokonaan. Sekoita varovasti.
    • Säilytä ruukkua koko ajan kylmässä. Jatka ruukun täyttämistä marjoilla, hedelmillä, sokerilla ja rommilla, kunnes astia on täynnä.
    • Kun ruukku on täynnä, anna sen tekeytyä kylmässä ainakin kuukauden ajan ennen tarjoilua.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry