Mansikkahillo

Mansikkahillo

Mansikkahillo

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 2 l mansikoita
  • 0.5 dl vettä
  • 0.5 kg hillosokeria
Vaikeusaste

Mansikkahillo ohje

    • Kaada peratut mansikat kattilaan. Lisää tilkka vettä. Kuumenna, kunnes alkaa muodostua höyryä.
    • Lisää hillosokeria vähitellen koko ajan sekoittaen. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä.
    • Keitä hilloa 10 minuuttia silloin tällöin varovasti sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat nouse pintaa. Kuori vaahto tarvittaessa.
    • Annostele hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluiten viileässä. Hillo hyytyy käyttökelpoiseksi noin vuorokaudessa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry