Kurkkulassi

Kurkkulassi

Kurkkulassi

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 0.5 kurkkua
  • (tuoretta inkivääriä)
  • 5 mintunlehteä
  • 5 basilikanlehteä
  • 0.5 tl jauhettua juustokuminaa
  • ripaus suolaa
  • 6 dl piimää
  • (kylmää vettä)
Vaikeusaste

Kurkkulassi ohje

    • Raasta kurkku hienoksi raasteeksi kulhoon, jotta saat kurkun nesteenkin talteen.
    • Hienonna mintun- ja basilikanlehdet mahdollisimman pieniksi ja lisää kurkkuraasteeseen.
    • Mausta seos juustokuminalla, inkiväärillä ja suolalla. Sekoita joukkoon piimä.
    • Jos seos on liian paksua juotavaksi, ohenna jääkylmällä vedellä. Kaada laseihin, koristele mintunlehdillä ja tarjoa.
  1. Vinkki:
    Sekoita juoman sekaan pari lusikallista ruisleseitä ja vehnänalkioita. Hyvää tekevä aamu- tai välipalajuoma on valmis.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry