Täytetyt sipulit

Täytetyt sipulit

Täytetyt sipulit

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 4 isoa sipulia
  • 1 porkkana
  • 100 g palsternakkaa
  • 200 g jauhelihaa
  • 0.25 tl rouhittua pippuria
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa
  • 2 dl mietoa kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
  • pinnalle tuoretta oreganoa
Vaikeusaste

Täytetyt sipulit ohje

    • Kuori ja puolita sipulit. Ota sipulien sisustaa pois niin että jäljelle jää yksi tai kaksi sipulikerrosta kuin kupeiksi.
    • Hienonna sipulien sisukset. Raasta porkkana ja palsternakka karkeaksi raasteeksi. Sekoita juuresraasteet jauhelihaan ja mausta seos pippurilla ja suolalla.
    • Täytä sipulikupit jauheliha-kasvisseoksella ja nosta sipulit kannelliseen paistokasariin. Kaada kasariin kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja hauduta kannen alla 20-30 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
    • Tarjoa täytetyt sipulit keitettyjen perunoiden ja salaatin tai raasteen kanssa. Jos täytettä jää yli, voit pyörittää niistä pieniä lihapullia ja keittää kypsiksi kasvisliemessä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry