Perunaa parhaimmillaan

Perunaa parhaimmillaan

Perunaa parhaimmillaan

Luokka: 
Lämpimät lisäkeruoat, Vegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Vaikeusaste

Perunaa parhaimmillaan ohje

    • Pese vastanostetut varhaisperunat juoksevassa vedessä harjaten puhtaiksi ja kuorettomiksi. Nykyään on saatavana karheapintaisia käsineitä, joiden avulla kuoret irtoavat vesipesussa helposti.
    • Kuumenna vesi kiehuvaksi. Mausta suolalla ja tillinvarsilla.
    • Lisää perunat kiehuvaan veteen kokojärjestyksessä, isot ensin. Tarkista, että vettä on vain juuri ja juuri peitoksi asti. Kaada ylimääräinen vesi tarvittaessa pois.
    • Keittoaika vaihtelee koon mukaan: 8 - 12 minuuttia voi riittää, mutta joskus menee 15 - 20 minuuttiakin. Kokeile kypsyyttä välillä ja vältä ylikypsentämistä, koska varhaisperuna jälkikypsyy jonkin verran keiton jälkeen.
    • Valuta keitinvesi tarkkaan pois kattilasta. Poista tillinvarretkin.
    • Pidä kattilaa hetken aikaa kuumalla levyllä. Ravista kevyesti.
    • Aseta perunoiden päälle talouspaperia tai puhdas pyyheliina imemään kosteutta. Kun perunat ovat täysin kuivahtaneet, lisää niille hienonnettua tuoretta tilliä.
    • Tarjoa kuumina.
  1. Vinkki:
    Tähteeksi jääneet perunat ovat jäähdytettyinä hyviä leivän päälle viipaloituina tai salaattina.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös