Marinoidut vihreät pavut

Marinoidut vihreät pavut

Marinoidut vihreät pavut

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 300 g taite- tai vahapapuja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • (muutama viipale pekonia)
Vaikeusaste

Marinoidut vihreät pavut ohje

    • Poista pavuista kannat ja kannan mukana lähtevä rihma.
    • Keitä papuja väljässä vedessä noin 8 minuuttia. Kaada vesi pois ja jäähdytä pavut siivilässä juoksevassa vedessä, jotta kypsyminen pysähtyy.
    • Sekoita papujen joukkoon tilkka öljy-viinietikkaseosta. Mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla valkosipulilla.
    • Jos haluat pavuista ruokaisan lisäkkeen, paahda kuivalla pannulla muutama viipale pekonia rapeaksi, valuta talouspaperin päällä ja paloittele papujen joukkoon.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry