Perunasose ja muunnokset

Perunasose ja muunnokset

Perunasose ja muunnokset

Luokka: 
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Vaikeusaste

Perunasose ja muunnokset ohje

    • Kuori ja lohko perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi talteen.
    • Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja lisää kuumien perunalohkojen päälle. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella tai soseuta survimen avulla käsin. Lisää tarvittaessa keitinlientä ja nokare voita tai margariinia.
    • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  1. Muunnoksia:
    • Lisää 1– 2 kuorittua, hienonnettua sipulia samaan aikaan kuuman maidon kanssa.
    •  Sekoita valmiiseen "muusiin" 0,5 dl pestoa. Pesto-perunasose maistuu erityisesti lihapullien, pihvien tai paistettujen kalafileiden kanssa.
    • Leikkaa ruukullinen rucolaa hienoksi, lisää kiehuvan kuumaan maitoon ja edelleen soseutettaviin perunoihin.
    • Mausta valmis perunasose tilkalla sitruunamehua ja teelusikallisella hienoksi raastettua sitruunankuorta. Sitruuna-perunasose sopii loistavasti kalan lisäkkeeksi.
    • Raasta 2 – 3 porkkanaa hienoksi raasteeksi ja kypsennä hetken aikaa öljytilkassa. Lisää perunasoseeseen.
    • Hienonna tilliä, persiljaa, ruohosipulia, basilikaa, timjamia tai sitruunamelissaa muutamasta ruokalusikallisesta yhteen desilitraan makusi mukaan. Sekoita yrttisilppu kuumaan perunasoseeseen.
    • Voit myös hienontaa yrtit sauvasekoittimella öljyyn ja maustaa "muusin" yrttiöljyllä. Yrttiöljyn voi pyöräyttää perunasoseannokseen vasta pöydässäkin.
    • Pinaattiperunasose on kaikille tuttu: lisää hienonnettua pinaattia kuuman maidon joukossa. Jos käytät pakastepinaattisosetta, vähennä maidon määrää vastaavasti.
    • Voit lisätä perunasoseeseen pannulla vähäisessä rasvamäärässä kuumennettuja, hienonnettuja sieniä.
    • Voit maustaa perunasoseen raastetulla parmesaani- tai emmentaljuustolla.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös