Tomaatti-broilerihöystö

Tomaatti-broilerihöystö

Tomaatti-broilerihöystö

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 2 kpl porkkanaa
  • 300 g marinoimattomia broileri- tai kalkkunasuikaleita
  • 1 kpl iso sipuli
  • 2 kpl lehtisellerin vartta
  • 2 tl öljyä
  • 1 tl currya
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.25 tl rouhittua pippuria
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 dl vettä
  • 4 kpl tomaattia
  • 0.5 tl sokeria
  • hienonnettua tuoretta rakuunaa
Vaikeusaste

Tomaatti-broilerihöystö ohje

    • Kuori porkkanat ja sipuli. Leikkaa ne ja varsiselleri suikaleiksi.
    • Kuumenna öljy paistokasarin pohjalla ja paista broilerisuikaleet kevyesti.
    • Lisää kasvissuikaleet ja kuullota niitä broilerien seassa hetki. Älä ruskista.
    • Lisää mausteet, sekoita ja kaada kasariin hiukan vettä.
    • Hauduta aineksia kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapsakan kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä.
    • Kuutioi tomaatit ja kaada ne kasariin muiden ainesten sekaan.
    • Ripottele pinnalle hiukan sokeria ja sekoita ainekset nostellen.
    • Kuumenna höystöä vain sen verran, että tomaatit kuumenevat.
    • Ripottele pinnalle rakuunaa ja tarjoa heti esimerkiksi keitetyn kaura-riisin, vihreän nauhapastan tai ohran kanssa.
  1. Vinkki:
    Tomaattihöystö ilman broileria sopii hyvin pihvin tai grillatun broilerin kastikkeeksi.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry