Omenainen kaalihöystö

Omenainen kaalihöystö

Omenainen kaalihöystö

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 kg varhaiskaalia
  • 250 g kinkkusuikaleita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 nippu(a) sipulia
  • 3 kpl omenaa
  • 1 dl hasselpähkinä- tai mantelirouhetta
  • 2 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 dl hienonnettua tuoretta rakuunaa tai 3 tl kuivattua
  • 1 dl hienonnettua tuoretta meiramia tai 3 tl kuivattua
Vaikeusaste

Omenainen kaalihöystö ohje

    • Paista kinkkusuikaleet kevyesti padassa öljytilkassa varsineen hienonnettujen nippusipuleiden kanssa.
    • Lisää suikaloitu kaali ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
    • Lisää joukkoon omenakuutiot ja pähkinärouhe.
    • Mausta siirapilla, suolalla ja pippurilla. Hauduta vielä noin 10 minuuttia.
    • Mausta lopuksi hienonnetuilla yrttimausteilla.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry