Mausteinen kasvishöystö

Mausteinen kasvishöystö

Mausteinen kasvishöystö

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 200 g parsakaalia
  • 200 g kukkakaalia
  • 4 kpl kuorittua porkkanaa
  • 150 g kesäkurpitsaa
  • 1 kpl kuorittu punasipuli
  • 100 g salaattifenkolia tai amerikansalaattia
  • 0.5 dl ruokaöljyä
  • 1 tl currya
  • 0.5 tl mustapippurirouhetta
  • 0.5 tl jauhettua kanelia
  • 0.5 tl jauhettua inkivääriä
  • 0.5 tl kardemummaa
  • 3 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
  • 2 rkl hunajaa
  • suolaa
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta oreganoa
Vaikeusaste

Mausteinen kasvishöystö ohje

    • Esikäsittele kasvikset. Paloittele kaalit ja porkkanat. Halkaise kesäkurpitsa ja poista pehmeä sisus. Leikkaa puolikkaat vinoiksi viipaleiksi. Leikkaa punasipuli lohkoiksi ja suikaloi salaattifenkoli tai amerikansalaatti.
    • Kuumenna öljy laakeassa padassa tai paistokasarissa. Kiehauta mausteet ja valkosipulimurska öljyssä. Lisää kasvikset ja kypsennä niitä, keskilämmöllä, silloin tällöin sekoittaen 10-15 minuuttia. Jos käytät amerikansalaattia, lisää se kypsentämisen loppuvaiheessa.
    • Mausta hunajalla ja suolalla. Lisää silputut tuoreyrtit viimeisenä. Ruokaisamman saat lisäämällä mukaan paistettuja broilersuikaleita.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry