Tapasjuurekset ja samettinen valkosipulidippi

Tapasjuurekset ja samettinen valkosipulidippi

Tapasjuurekset ja samettinen valkosipulidippi

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 4 kpl perunaa tai porkkanaa
  • 2 kpl palsternakkaa
  • 2 kpl punajuurta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.25 tl chilijauhetta
  • 0.5 tl paprikajauhetta

Kastike

  • 1 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
  • 2 kpl kookasta valkosipulia
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 0.5 tl suolaa
Vaikeusaste

Tapasjuurekset ja samettinen valkosipulidippi ohje

    • Pese perunat huolellisesti. Kuori porkkanat, palsternakat ja punajuuret. Leikkaa perunat ja juurekset lohkoiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle omiksi ryhmikseen.
    • Pirskota päälle öljyä, ripottele suolaa ja melko runsas kerros chili- sekä paprikajauhetta. Sekoita hieman.
    • Nosta päälle kokonaiset, kuorimattomat valkosipulit. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
    • Kuori kypsät valkosipulit. Kuoret irtoavat helposti kypsistä sipuleista. Myös maku on muuttunut miedommaksi ja aromaattisemmaksi.
    • Hienonna pehmeät valkosipulinkynnet öljyn kanssa sauvasekoittimella tai monitoimikoneen teholeikkurilla. Lisää suolaa ja kermaviili tai ranskankerma.
    • Kukin ruokailija voi kastaa juureksia samettisessa dipissä. Tapasjuurekset sopivat niin lisäkkeeksi kuin naposteluunkin.
  1. Vinkki: Palsternakan ja punajuuren sijaan tai lisäksi voit valita porkkanaa, juuriselleriä, lanttua, naurista...
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
  3. Ohjeesta saatua palautetta: " Ihana resepti! Olen ottanut tämän vakiovalikoimaani. Sopii sekä illanistujaisiin että illallisella lisäkkeeksi lihalle. Juureksia voi vaihdella oman maun ja kaupan valikoiman mukaan. Herkullinen, edullinen ja terveellinen."