Siitakebruschetat

Siitakebruschetat

Siitakebruschetat

Ainekset

10 Serving(s)

1

Ohje

  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl lehtisellerin vartta
  • 2 kpl tomaattia
  • 150 g siitakesieniä
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.25 tl rouhittua pippuria
  • 0.5 dl tuoretta, hienonnettua basilikaa
  • 10 kpl patonkiviipaletta
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • tuoretta basilikaa
Vaikeusaste

Siitakebruschetat ohje

    • Hienonna sipuli, viipaloi lehtiselleri ja kuutioi tomaatit.
    • Puolita siitakesienet. Pienet siitakkeet voivat jäädä kokonaisiksi.
    • Kuullota sipulia öljytilkassa viitisen minuuttia. Lisää lehtiselleri sekä sienet ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan.
    • Lisää tomaattikuutiot ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna muutama minuutti ja nosta pois liedeltä.
    • Sekoita joukkoon basilikasilppu.
    • Murskaa tai hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota öljyssä nopeasti. Paista tässä valkosipuliöljyssä patonkiviipaleet kevyesti kauniin ruskeiksi.
    • Nosta patonkiviipaleet tarjoilulautaselle ja lusikoi päälle sieniseosta.
    • Koristele basilikanlehdillä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry