Paahdetut palsternakat

Paahdetut palsternakat

Paahdetut palsternakat

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 6 kpl tuoretta palsternakkaa
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 0.5 dl hienoksi jauhettua parmesaanijuustoa
Vaikeusaste

Paahdetut palsternakat ohje

    • Kuori palsternakat kuorimaveitsellä ja halkaise ne pituussuuntaan neljään osaan. Paloittele edelleen noin kahdeksan sentin pituisiksi paloiksi.
    • Siirrä palsternakkapalat uunivuokaan tai pellille ja pyöräytä joukkoon öljy ja mausteet, lopuksi myös hienojakoinen parmesaaniraaste.
    • Paahda 200-asteisessa uunissa kypsiksi ja rapeiksi eli 30 – 45 minuuttia.
  1. Vinkki: Voit kokeilla joskus maustamiseen myös kanelia, neilikkaa tai inkivääriä. Tai voit lisätä mausteeksi timjaminoksia.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry