Parsakaali-herkkusienisalaatti

Parsakaali-herkkusienisalaatti

Parsakaali-herkkusienisalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 250 g tuoretta parsakaalia
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 porkkana

Kastike

  • 1 punasipuli
  • 1 sitruuna
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 2 tl sokeria

Lisäksi

  • 10 kirsikkatomaattia
  • 0.5 dl maapähkinöitä
Vaikeusaste

Parsakaali-herkkusienisalaatti ohje

    • Aloita salaatin valmistaminen kastikkeesta. Kuori ja hienonna punasipuli.
    • Purista sitruunasta mehu sitruspusertimella.
    • Sekoita öljy ja sokeri kulhossa. Lisää sitruunanmehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää hienonnettu sipuli ja anna kastikkeen maustua.
    • Huuhtele parsakaali kylmällä vedellä ja lohko pieniksi kukinnoiksi.
    • Puhdista herkkusienet ja leikkaa neljään osaan.
    • Pese ja kuori porkkana sekä raasta raastimen karkealla terällä.
    • Yhdistä kaikki salaatin ainekset kulhossa.
    • Kaada kastike valmiiseen salaattiin ja sekoita lusikalla. Anna salaatin maustua kylmässä vähintään puoli tuntia.
    • Annostele salaatti neljälle. Lisää pinnalle puolitetut kirsikkatomaatit ja pähkinät.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry