Vihreä kasvislautanen

Vihreä kasvislautanen

Vihreä kasvislautanen

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 500 g vihreää parsaa
  • 1 pientä kesäkurpitsaa
  • 1 parsakaali
  • 200 g vihreitä papuja
  • 300 g ruusukaalia
  • 3 vartta lehtiselleriä

Kastike

  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl öljyä
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
Vaikeusaste

Vihreä kasvislautanen ohje

    • Huuhtele ja paloittele kasvikset. Kypsennä kasvikset puolikypsiksi joko keittäen, höyryttäen tai mikroaaltouunissa.
    • Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja kuumenna niin kauan, että hunaja sulaa.
    • Asettele kasvikset tarjoilulautaselle ryhmittäin ja kaada kastike kasvisten päälle. Tarjoa heti. Kasvislautanen sopii lisäkkeeksi niin kala- kuin liharuoillekin.
  1. Vinkki:
    Voit vaihtaa Inkiväärin valkosipuliin.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry