Parsakaali-porkkanasalaatti

Parsakaali-porkkanasalaatti

Parsakaali-porkkanasalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 450 g parsakaalin kukintoja
  • 4 porkkanaa
  • 0.5 dl sitruunamehua
  • 0.25 tl hienonnettua anista
  • suolaa
  • pippuria
  • ripaus sokeria
  • 2 rkl rypsiöljyä
Vaikeusaste

Parsakaali-porkkanasalaatti ohje

    • Keitä parsakaalin kukintoja vedessä tai höyryssä parin minuutin ajan. Huuhtele nuput kylmällä vedellä siivilässä, jotta kypsyminen pysähtyy. Valuta hyvin.
    • Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
    • Yhdistä sitruunamehu, mausteet ja öljy ja valele porkkanasuikaleiden ja parsakaalin nuppujen päälle. Sekoita varovasti kahdella lusikalla nostellen. Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoamista.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry