Vihannesgratiini

Vihannesgratiini

Vihannesgratiini

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 100 g palvikinkkua
  • 2 kpl pientä sipulia
  • 1 tl öljyä
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 kpl pieni parsakaali
  • 3 kpl tomaattia
  • ripaus mustapippuria
  • tuoretta timjamia ja/tai basilikaa
  • 100 g vähärasvaista juustoraastetta
Vaikeusaste

Vihannesgratiini ohje

    • Paloittele kinkku ja kuoritut sipulit. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulia ja kinkkua hetken aikaa.
    • Huuhtele kasvikset. Kuori ja paloittele porkkanat. Paloittele parsakaali ja tomaatit.
    • Kuumenna vesi ja lisää kiehuvaan veteen porkkanat. Keitä viisi minuuttia. Lisää parsakaali ja keitä pari minuuttia.
    • Levitä keitetyt vihannekset, tomaatti sekä sipuli-kinkkuseos voideltuun uunivuokaan ja lisää mausteet. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
    • Gratinoi 250-asteiseisessa uunissa 3 - 5 minuuttia.
  1. Vinkki: Gratiiniin sopivat hyvin myös paprikat, kukka- ja ruusukaali sekä kesäkurpitsa.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry