Lammaskaali

Lammaskaali

Lammaskaali

Luokka: 
Pata- ja vokkiruoat, risotot, Uuni- ja grilliruoat, Juurekset, Kaalit, Liha, sisäelimet, makkarat

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Vaikeusaste

Lammaskaali ohje

    • Leikkaa lampaanliha luineen muutamaan osaan ja pyyhi pinnat talouspaperilla.
    • Puhdista kaali ja leikkaa suikalemaisiksi paloiksi. Kuori ja paloittele porkkanat.
    • Siirrä liha ja kaali kerroksittain mausteiden kanssa isoon kattilaan tai uunivuokaan. Uunivuokaan voit lopuksi lisätä pinnalle muutaman rasvanokareen tai tipoittain öljyä.
    • Kiehauta vesi ja kaada joukkoon. Hauduta ruokaa miedolla lämmöllä noin kahden tunnin ajan. Jos käytät uunia, säädä se 150-asteeseen. Voit loppuvaiheessa lisätä päälle foliota tai kannen, mikäli pinta kuivuu.
    • Ennen tarjoilua, paloittele liha annospaloiksi.
    • Tarjoa lisänä puolukoita tai viinimarjoja sekä raikasta salaattia ja keitettyjä perunoita tai ohrasuurimoita.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös