Kolmen kaalin broilerivokki

Kolmen kaalin broilerivokki

Kolmen kaalin broilerivokki

Luokka: 
Pata- ja vokkiruoat, risotot, Kaalit, Liha, sisäelimet, makkarat, Sipulit

Ainekset

6 henkilölle

1

Ohje

Vaikeusaste

Kolmen kaalin broilerivokki ohje

    • Kuori kyssäkaali, halkaise ja leikkaa ohuiksi lastuiksi. Irrota parsakaalin kukinnot pieniksi kimpuiksi. Kuori ja leikkaa paksu varsi ohuiksi lastuiksi. Leikkaa kolmas lehtevä kaali noin 1-2 cm:n suikaleiksi. Kuori, halkaise ja viipaloi punasipulit. Kuori ja leikkaa valkosipuli lastuiksi. Kuori ja hienonna tai raasta inkivääri.
    • Kuumenna öljy vokissa tai isossa paistokasarissa. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä muutamassa erässä. Lisää viimeisen erän mukana myös seesaminsiemenet. Paista pari minuuttia. Lisää pannulle valkosipuli, inkivääri, kyssäkaali ja parsakaalin kukinnot sekä varsi. Paista edelleen reilulla lämmöllä 2-3 minuuttia.
    • Lisää pannuun punasipuli, chilikastike, soija- tai kalakastike sekä sitruksen mehuun sekoitettu tärkkelysjauhe. Sekoittele hetki ja lisää kaalisuikaleet. Kypsennä niitä sekoitellen 1/2-1 minuuttia. Ripottele päälle tuoretta korianteria ja tarjoile heti keitetyn ohran tai riisin kera.
  1. Vinkki: Vaihtele kasviksia saatavuuden mukaan. Kuorittuna yhteensä noin 800 g.
  2. Kokeile vokkiin esimerkiksi paprikaa, porkkanaa ja muita juureksia sekä erilaisten papujen palkoja ja sipuleita. Pilko pitkään kypsyvät juurekset ohuiksi tikuiksi, nopeat kaalit voi jättää reiluiksi suikaleiksi. Valmistele kasvikset ensin ja kypsennä sen jälkeen nopeasti kuumalla pannulla paistaen. Jätä kasviksiin reilusti puruvaraa.
  3. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös