Sipulinen kesäkurpitsasalaatti

Sipulinen kesäkurpitsasalaatti

Sipulinen kesäkurpitsasalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 kesäkurpitsa viipaleina
  • (yrtti)suolaa
  • 2 rkl punasipulia silputtuna
  • 3 rkl hienonnettua, tuoretta ruohosipulia

Kastike

  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl vettä
  • valkopippuria
  • suolaa
  • 0.5 tl sokeria
Vaikeusaste

Sipulinen kesäkurpitsasalaatti ohje

    • Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, ripottele viipaleille suolaa ja anna viipaleiden "itkeä" vähintään 30 minuuttia, mielellään 2 tuntia.
    • Sekoita kastike. Kaada itkeneistä kesäkurpitsaviipaleista irronnut vesi pois ja sekoita joukkoon punasipuli ja ruohosipuli sekä kastike.
    • Anna vetäytyä vähintään 10 minuuttia.
  1. Vinkki: Kastikkeen viinietikan voi halutessaan vaihtaa esim. balsamietikkaan. Ruohosipulin voi vaihtaa muihinkin yrtteihin, kuten basilikaan tai oreganoon.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry