Kuohkea vadelma-rahkakakku

Kuohkea vadelma-rahkakakku

Kuohkea vadelma-rahkakakku

Ainekset

8 henkilölle

1

Taikina

  • 2 munaa
  • 1.25 dl sokeria
  • 1.75 dl vehnäjauhoja
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1 appelsiinin mehu kostutukseen

Täyte

  • 3 valkuaista
  • 3 liotettua liivatetta
  • 1 dl tomusokeria
  • (voit lisätä sokeria vadelmasoseen joukkoon tarvittaessa)
  • 300 g maitorahkaa
  • 150 g vadelmasosetta
Vaikeusaste

Kuohkea vadelma-rahkakakku ohje

    • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kevyesti sekoittaen siivilöity vehnäjauho ja raastettu appelsiinin kuori.
    • Levitä taikina leivinpaperille puolen sentin paksuiseksi levyksi ja paista 180-asteisessa uunissa noin 6 – 8 minuuttia.
    • Anna jäähtyä ja ota sopivalla muotilla kaksi kakkuvuoan kokoista levyä tai kiekkoa.
    • Vatkaa täytteen valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka, vadelmasose ja sulatettu liivate kevyesti lastalla sekoittaen.
    • Pane kakkupohja kakkuvuokaan ja kostuta puolikkaan appelsiinin puristetulla mehulla. Kaada täyte päälle ja nosta toinen kakkupohja päälle. Kostuta lopulla appelsiinin mehulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 – 4 tuntia.
    • Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi vadelmilla ja marengilla.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry