Sisilialainen vihanneshöystö

Sisilialainen vihanneshöystö

Sisilialainen vihanneshöystö

Luokka: 
Lämpimät lisäkeruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vegetaariset ohjeet, Sipulit, Vihanneshedelmät

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Vaikeusaste

Sisilialainen vihanneshöystö ohje

    • Puolita paprikat ja poista sisäseinämät ja siemenet. Leikkaa kolmiomaisiksi paloiksi.
    • Kuori ja paloittele punasipuli ja hienonna valkosipulinkynsi.
    • Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso pitkitääin neljään osaan ja paloittele.
    • Viipaloi lehtisellerin varret.
    • Kuumena tilkka öljyä vokki- tai muurinpohjapannulla. Lisää kasvikset ja kuumenna kahdella lastalla nostellen noin 10 minuutin ajan.
    • Mausta hunajalla ja balsamietikalla.
    • Lisää rusinat, joita voit ensin hetken aikaa liottaa vesitilkassa.
    • Paahda pinajnsiemeniä pinnoitetulal pannulla tai uunissa ja lisää vihannesten joukkoon.
    • Mausta ruoka suolalla ja pippurilla.
  1. Vinkki:
    Tarjoa vihanneshöystö lihan, kalan, kanan tai makkaran lisäkkeenä tai paahdetun leivän kanssa kasvisruokana. Pinnalle sopivat parmesaanijuustolastut ja rucolan ja basilikan lehdet.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös