Rapeat, maustetut veneperunat

Rapeat, maustetut veneperunat

Rapeat, maustetut veneperunat

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 10 keskikokoista perunaa (Rosamunda, Puikula, Pito tai Fontane)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl fenkolin- tai kuminansiemeniä
Vaikeusaste

Rapeat, maustetut veneperunat ohje

    • Kuori perunat, huuhdo ja valuta. Voit myös käyttää perunat kuorineen, jos harjaat perunat juoksevan veden alla huolellisesti.
    • Peitä uunipannu leivinpaperilla.
    • Leikkaa perunat pitkittäin ensin kahteen osaan ja puolikkaat vielä 3 - 4 lohkoon suoraan keoksi leivinpaperin päälle. Mittaa tai lorauta perunoiden päälle öljyä, ripottele suolaa sekä huhmaress rouhittua fenkolia tai kuminaa.
    • Sekoita kahdella haarukalla tai puhtain käsin nostellen niin, että mausteet levittyvät tasaisesti.
    • Levitä perunat tasaiseksi kerrokseksi.
    • Kypsennä 200 asteessa ensin uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia ja sitten yläritilätasolla noin 15 minuuttia. Tarkkaile perunoiden kypsymistä ja kokeile välillä tikulla. Kypsymisaikaan vaikuttaa perunalohkojen paksuus.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.