Sipulikiemurat

Sipulikiemurat

Sipulikiemurat

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 50 g hiivaa
  • 6 dl haaleaa vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 9 dl grahamjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 kg sipulia
  • 0.75 dl öljyä
  • 1 rkl timjamia
  • 1 rkl meiramia
  • ripaus suolaa
  • 100 g emmentalraastetta
Vaikeusaste

Sipulikiemurat ohje

    • Valmista ensin täyte. Leikkaa sipulit kuutioiksi ja kuullota ne öljyssä pehmeiksi. Mausta ja jäähdytä.
    • Murenna hiiva haaleaan veteen ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola ja osa jauhoista. Lisää öljy ja loput jauhoista. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa hyvin käsistä ja kulhosta. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
    • Jaa kohonnut taikina 4 osaan ja kauli kustakin 25x30 cm:n levy. Voitele munalla levyjen reunat, levitä sipuliseos taikinalevylle ja ripottele raastettu juusto päälle. Kääri levyt rullalle ja paina liitokset tiiviiksi. Leikkaa joka tangosta 10 samankokoista viipaletta. Nosta pellille leivinpaperin päälle ja voitele. Paista 225-asteisessa uunissa kullanruskeiksi, noin 20 minuuttia.
  1. Huom. Tuoreyrttejä voit käyttää kolminkertaiesti verrattuna em. kuivien timjamin ja meiramin määriin.