Sipuli-homejuustotorttu

Sipuli-homejuustotorttu

Sipuli-homejuustotorttu

Ainekset

1 annosta

1

Taikina

  • 100 g margariinia
  • 2.5 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 rkl maitoa

Täyte

  • 700 g sipulia
  • 75 g sinihomejuustoa
  • 1 dl emmentaljuustoraastetta
  • 2 munaa
  • 1 dl maitoa
  • rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • ripaus valkopippuria
Vaikeusaste

Sipuli-homejuustotorttu ohje

    • Sekoita käsin keskenään pehmeä rasva, kuivat aineet ja juustoraaste. Lisää maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina jauhotetun käden avulla piirasvuoan pohjalle ja reunoille (vuoan halkaisija 25 - 27 cm). Anna jähmettyä kylmässä sen aikaa, kun valmistat täytteen.
    • Kuori sipulit, leikkaa puolikkaiksi ja siitä edelleen ohuiksi viipaleiksi. Hauduta sipulit tilkassa öljyä miedolla lämmöllä läpikuultaviksi. Anna jäähtyä.
    • Sekoita jäähtyneiden sipuleiden joukkoon murusteltu sinihomejuusto, juustoraaste, munat, maito, vehnäjauhot ja mausteet.
    • Esipaista piiraspohjaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 min.
    • Levitä täyte piiraspohjalle ja jatka paistamista vielä 25 - 30 min.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry