Sienipuikulat

Sienipuikulat

Sienipuikulat

Ainekset

1 annosta

1

Taikina

  • 10 keitettyä Puikula-perunaa
  • 1 muna
  • 1.5 dl vehnäjauhoa
  • 0.5 dl grahamjauhoa
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 200 g sieniä (esim. siitakesieniä)
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • mustapippuria
Vaikeusaste

Sienipuikulat ohje

    • Soseuta keitetyt perunat ja sekoita joukkoon muna, jauhot ja suola.
    • Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna sienet. Kuullota sipuli ja sienet öljy-voiseoksessa.
    • Muotoile taikinasta noin 20 kpl soikioita eli Puikulan mallisia paloja ja paina keskelle syvennys. Täytä syvennys sieni-sipuliseoksella. Peitä täyte taikinalla. Tasoita pinta.
    • Voitele uunivuoka ja nostele sienipuikulat vuokaan. Halutessasi voit voidella pinnat kananmunalla ennen paistamista.
    • Paista noin 25 minuuttia 225 asteessa, kunnes leivonnaiset saavat kauniin ruskean värin.
  1. (Ohje on mukailtu Helli Lempiäisen reseptistä. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin korvasieniä tai muita luonnon sieniä.)
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry