Kevyet välipalaleivät

Kevyet välipalaleivät

Kevyet välipalaleivät

Ainekset

4 Serving(s)

1

Ohje

  • 4 kpl (revittyä) ruispalaa

Täyte

  • 200 g (kevyt)sulatejuustoa
  • 2 kpl porkkanaa
  • 100 g keittokinkkua tai kalkkunaleikettä
  • 3 rkl tuoretta silputtua basilikaa
  • ripaus sitruuna- tai mustapippuria
  • 1 ruukku(a) jääsalaattia
Vaikeusaste

Kevyet välipalaleivät ohje

    • Raasta porkkanat. Kypsennä porkkanaraastetta teflonpannulla ilman rasvaa koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä.
    • Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi ja jääsalaatti suikaleiksi. Sekoita sulatejuuston joukkoon porkkanaraaste, kinkkukuutiot, hienonnettu basilika ja mausta pippurilla. Irrota leivät toisistaan ja levitä molemmille leipäviipaleille täyteseosta.
    • Nostele reilu keko salaattisuikaleita toiselle leivälle ja paina toinen viipale päälle. Annoksesta tulee neljä kaksoisleipää. Täyte säilyy pari päivää jääkaapissa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry