Punajuuri-sipulikeitto

Punajuuri-sipulikeitto

Punajuuri-sipulikeitto

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 punajuurta
  • 2 sipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta basilikaa
  • 1 rkl tuoretta meiramia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 kasvisliemikuutio tai fondia
  • mustapippuria
  • 2 dl punaviiniä tai rypälemehua
  • 3 dl vettä
Vaikeusaste

Punajuuri-sipulikeitto ohje

    • Kuori ja suikaloi punajuuret sekä kuori ja lohko sipulit. Kuumenna punajuurisuikaleita ja sipulilohkoja öljyssä miedolla lämmöllä 20 - 30 minuutin ajan. Lisää murskattu valkosipuli ja mausteet sekä osa viinistä.
    • Anna hautua 15 - 20 minuutin ajan. Lisää loput viinistä ja vesi. Soseuta keitto tai tarjoa sellaisenaan.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry