Piparjuuri-omenatäytteinen porsaanfilee

Piparjuuri-omenatäytteinen porsaanfilee

Piparjuuri-omenatäytteinen porsaanfilee

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 800 g porsaan ulkofileetä
  • 1 rkl rypsiöljyä

Täyte

  • 2 tl hunajaa
  • 1 omena
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 50 g piparjuurta
  • 2 tl sinappia
  • 1 sipuli
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • tuoretta salviaa
  • suolaa ja pippuria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
Vaikeusaste

Piparjuuri-omenatäytteinen porsaanfilee ohje

    • Leikkaa porsaan ulkofileen sivuun syvä viilto pitkittäin, mutta älä halkaise fileetä. Kuori ja raasta piparjuuri. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa omena kuutioiksi.
    • Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota siinä sipulia, piparjuurta ja omenaa. Mausta seos hunajalla, sinapilla, rouhituilla saksanpähkinöillä, tuoreella salvialla, suolalla ja pippurilla. Siirrä seos kulhoon ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
    • Lusikoi täyte fileen viiltoon. Sulje viilto cocktailtikuilla tai sido filee langalla. Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista filee kauttaaltaan. Siirrä täytetty, sidottu filee uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia.
  1. Ohjeet: Kotimaiset Kasvikset ry