Lämmin lohi-kasvissalaatti

Lämmin lohi-kasvissalaatti

Lämmin lohi-kasvissalaatti

Luokka: 
Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Kala ja äyriäiset, Liha, sisäelimet, makkarat, Salaatit, Vihanneshedelmät

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Kastike

Lisäksi

Vaikeusaste

Lämmin lohi-kasvissalaatti ohje

    • Mittaa kastikkeen ainekset kannelliseen lasitölkkiin ja ravista sekaisin. Kuori ja puolita punasipuli. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lisää sipulisiivut kastikkeeseen ja anna marinoitua parin tunnin ajan.
    • Revi salaattien lehdet neljälle lautaselle suupaloiksi. Puolita avokado, poista siemen ja kuori. Leikkaa avokado viipaleiksi salaattipedille ja puserra pintaan sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
    • Huuhtele ja paloittele kurkku ja paprika tai muutama tomaatti. Lisää lautasille.
    • Nostele salaatille marinoidut punasipuliviipaleet tai paloiteltua melonia.
    • Leikkaa lohifileestä nahkaa vasten ohuita viipaleita. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja kypsennä lohiviipaleet molemmin puolin kevyesti. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
    • Siirrä lohiviipaleet lämpiminä salaattien päälle. Murskaa pinnalle roseepippuria.
    • Tarjoa salaatti perunalla päällystettyjen ruisleipäviipaleiden kanssa.
  1. Lisävinkkejä:
    Kaikille sipuli ja paprika eivät salaatissa ole mieleen tai ne eivät sovi vatsalle. Vaihda näiden tilalle vaikkapa melonia ja tomaatteja. Lisäksi voit varata kalalle oman piparjuurikastikkeensa ja annostella sen koverrettuun tomaatinpuolikkaaseen lautasannoksen päälle. Sekoita tölkilliseen ranskankermaa 1 - 2 rkl raastettua piparjuurta, 1 rkl sitruunamehua ja ripaus suolaa ja valkopippuria.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös