Hölskytyskurkut

Hölskytyskurkut

Hölskytyskurkut

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 4 avomaankurkkua
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl hienonnettua, tuoretta tilliä
Vaikeusaste

Hölskytyskurkut ohje

    • Kuori kurkut ohuelti. Tämä on perinteinen tapa, mutta nykyään kuoriminen ei ole välttämätöntä, koska kurkut eivät ole karvaita.
    • Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi terävän juustohöylän avulla.
    • Siirrä kurkkuviipaleet ja muut aineet syvälle lautaselle ja sulje toisella lautasella. Voit myös käyttää kannellista lasitölkkiä. Hölskyttele kunnolla, jotta kurkku maustuu.
    • Valuta irronnut neste pois ja siirrä kurkut tarjolle. Voit halutessasi pirskottaa vielä hieman viinietikkaa ja lisätä tuoretta tilliä päälle.
    • Tarjoa kala- tai muun ruoan lisäkkeenä.
  1. Huom. Ruoka tunnetaan myös nimellä hyrskytyskurkut. Perinteisesti kurkkuihin on käytetty väkiviinaetikkaa, useimmiten vedellä laimennettuna. Nykyään on valittavana toinen toistaan hienompia viinietikoita, kuten esimerkiksi sherryviinietikkaa.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry