Yrttitarhurin risotto

Yrttitarhurin risotto

Yrttitarhurin risotto

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • pala selleriä
  • 3 dl ruis-riisiseosta
  • hiven suolaa
  • 6 dl vettä
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta salviaa
Vaikeusaste

Yrttitarhurin risotto ohje

    • Hienonna purjo tai sipuli. Leikkaa porkkanat ja selleri noin sormenpään kokoisiksi kuutioiksi.
    • Kuumenna öljytilkka paksupohjaisen padan pohjalla. Kuullota kasviksia hetken aikaa koko ajan sekoittaen.
    • Lisää ruis-riisiseos. Mausta suolalla. Lisää vesi ja kypsennä ruokaa parinkymmenen minuutin ajan. Lisää tarvittaessa vettä.
    • Hienonna yrtit ja sekoita osa risoton joukkoon ja osa vasta pinnalle.
    • Tarjoa liha- tai kalaruoan aromikkaana lisäkkeenä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry