Välimeren värivuoka

Välimeren värivuoka

Välimeren värivuoka

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 4 paprikaa
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 3 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk mustia kivettömiä oliiveita
  • 1 sitruunan mehu
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 3 pyöräytystä mustapippurimyllystä
  • 2 oksaa tuoretta oreganoa
  • 200 g halloumi- tai fetajuustoa
Vaikeusaste

Välimeren värivuoka ohje

    • Pane uuni lämpenemään 225 asteeseen. Leikkaa paprikat kookkaiksi paloiksi. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa ja kuoritut sipulit.
    • Siirrä kasvikset uunivuokaan. Lisää valutetut oliivit sekä keskenään sekoitetut sitruunanmehu, oliiviöljy, suola ja mustapippurirouhe. Aseta oreganonoksat kasvisten päälle.
    • Pane vuoka uuniin 15 minuutiksi. Viipaloi tällä välin juusto.
    • Ota vuoka uunista ja sekoita kasviksia, lisää juustoviipaleet kasvisten päälle. Juuston päälle voit vielä valuttaa tilkan oliiviöljyä.
    • Paista edelleen noin 10 - 15 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin. Nauti heti esimerkiksi rapean leivän kanssa.
  1. Vinkki:
    Kasvisruokailija voi korvata halloumin kiinteällä tofulla. Ennen käyttöä marinoi tofuviipaleita yön yli esimerkiksi oreganolla ja timjamilla maustetun balsamietikan, tomaattipyreen ja oliiviöljyn seoksessa.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry