Porkkanamusaka

Porkkanamusaka

Porkkanamusaka

Luokka: 
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat, Vegetaariset ohjeet, Juurekset, Sienet, Vihanneshedelmät

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Vaikeusaste

Porkkanamusaka ohje

    • Leikkaa munakoisot tai kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Munakoisojen makua kannattaa pehmentää ripottelemalla viipaleille suolaa ja antamalla nesteen nousta viipaleiden pinnalle. Pyyhi neste viipaleiden pinnalta.
    • Kuori porkkanat ja sipulit. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipulit. Viipaloi sienet.
    • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota porkkanoita sekä sipulia muutama minuutti. Lisää sienet ja munakoiso- tai kesäkurpitsakuutiot. Jatka paistamista noin 5 minuuttia, mutta älä ruskista.
    • Kaada pannulle tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
    • Voitele uunivuoka ja lado vuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita ja porkkanaseosta niin, että pohjimmainen ja päällimmäinen kerros on munakoisoa. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta ja paista musakaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  1. Vinkki:
    Jos haluat tästä paistoksesta lihaversion, korvaa kaksi porkkanaa 200 g:lla jauhelihaa. Ruskista jauheliha ensin ja lisää sitten muut ainekset pannulle ohjeen järjestyksessä.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös