Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1.5 dl puuroriisiä
  • 3 dl vettä
  • 6 dl maitoa
  • 500 g keitettyä porkkanaa
  • 2 munaa
  • 3 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 0.25 tl valkopippuria
  • ripaus muskottia
  • korppujauhetta
  • (margariininokareita)
Vaikeusaste

Porkkanalaatikko ohje

    • Lisää riisit kiehuvaan veteen. Keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja hauduta puuroa kannen alla noin 30 minuuttia välillä hämmentäen.
    • Lisää puuroon keitetyt, hienoksi raastetut porkkanat, munat, siirappi, suola, valkopippuri ja muskotti.
    • Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Tasoita pinta tai tee kuvioita esim. lusikalla ja ripottele sille korppujauhetta ja halutessasi margariininokareita.
    • Kypsennä laatikkoa 175-200 asteisessa uunissa noin 1 tunti.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry