Lämmin salaattikimara

Lämmin salaattikimara

Lämmin salaattikimara

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 8 viipaletta pekonia
  • 3 kpl (kotimaista) omenaa
  • 0.5 kpl tuoretta chiliä
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 ruukku(a) roomansalaattia (tai osaksi punasalaattia tai pinaatinlehtiä)
  • 1 dl viinisuolaheinää
  • 6 kpl tuoretta mintunlehteä
  • suolaa
  • mustapippuria
Vaikeusaste

Lämmin salaattikimara ohje

    • Aseta pekoniviipaleet kylmälle pannulle yhtenä kerroksena. Kytke levy päälle ja kuumenna niin, että pekoni paistuu rapeaksi ja rasva valuu pannulle. Nosta rapeat pekoniviipaleet talouspaperin päälle. Pese pannu.
    • Poista omenista siemenkodat ja lohko omenat kuorineen. Hienonna puolikas chiliä ja yksi valkosipulinkynsi.
    • Revi roomansalaatti isoiksi suupaloiksi ja irrottele viinisuolaheinästä lehdet.
    • Kuumenna puhtaalla pannulla tilkka öljyä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja chili sekä omenalohkot. Paista, kunnes omenalohkot kuumenevat.
    • Siirrä pannu pois kuumalta levyltä ja lisää pannulle roomansalaatti, viinisuolaheinän- ja mintunlehdet. Mausta suolalla ja pippurilla.
    • Pyöräytä kaikki ainekset sekaisin kahdella lastalla varovasti nostellen. Samalla kaikki salaattiainekset lämpenevät.
    • Annostele lämmin salaatti suoraan lautasille.
    • Nosta pinnalle juuri ennen tarjoilua rapeat pekoniviipaleet.
  1. Vinkki:
    Voit tarjota lisäksi grissinejä. Jos leivot ne itse, muotoile esimerkiksi punajuuriraasteella maustetusta sämpylätaikinasta ohuita, pitkiä tankoja.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry