Juustotäytteiset naurisnyytit

Juustotäytteiset naurisnyytit

Juustotäytteiset naurisnyytit

Luokka: 
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat, Juurekset

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Vaikeusaste

Juustotäytteiset naurisnyytit ohje

    • Leikkaa foliosta nauriiden käärimistä varten 4 – 8 palaa. Voitele palat öljyllä. Halkaise nauriit ja koverra hiukan niiden sisustaa pois. Sisustan voit silputa salaattiin tai herkutella sillä sellaisenaan.
    • Murusta sinihomejuusto haarukalla, mausta pippurilla sekä rakuunalla ja notkista maidolla sopivan pehmeäksi. Laita nokare juustoseosta jokaisen nauriin koloon ja paina puolikkaat vastakkain.
    • Tarkista, ettei juustoseosta pursu nauriiden sisältä tässä vaiheessa ulos. Kääräise nauriit folioihin ja sulje tiiviisti. Laita nyytit grilliin mietoon lämpöön, esimerkiksi reunoille tai uuniin 175 asteeseen noin tunniksi.
    • Kypsymisaika riippuu nauriiden koosta ja kypsymislämmöstä. Voit tarkistaa pehmeyden avaamalla yhden nyytin varovasti. Varo kuumaa höyryä!
    • Tarjoa nauriit sellaisenaan salaatin, grillatun lihan tai makkaran kanssa.
  1. Vinkki:
    Voit kypsentää nauriit myös nuotion hiilloksessa, mutta laita silloin useampi kerros foliota.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.


Ylös