Jäädytetty herukkajuustokakku

Jäädytetty herukkajuustokakku

Jäädytetty herukkajuustokakku

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 10 kaurakeksiä
  • 30 g margariinia

Lisäksi

  • koristeeksi tuoreita herukoita

Täyte

  • 2 dl herukoita (musta- tai punaherukoita)
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl sokeria
  • 2 munankeltuaista
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 munanvalkuaista
  • 2 dl vatkautuvaa kermaa
Vaikeusaste

Jäädytetty herukkajuustokakku ohje

    • Hienonna pohjan keksit ja sekoita sulatettuun margariiniin. Painele muruseos irtopohjaisen, leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.
    • Valmista täyte: Soseuta herukat sauvasekoittimella. Sekoita tuorejuustoon soseutetut herukat, sokeri, keltuaiset, vaniljasokeri ja kardemumma. Vatkaa valkuaiset ja kerma erikseen vaahdoiksi.
    • Lisää juustoseoksen joukkoon varovasti käännellen ensin valkuaisvaahto ja sitten kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja laita pakastimeen vähintään 8 tunniksi, mieluiten yön ajaksi.
    • Ota kakku sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoamista, jotta se ehtii vähän pehmetä. Koristele herukoilla.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry