Herukkahyve

Herukkahyve

Herukkahyve

Ainekset

1 annosta

1

Lisäksi

  • 4 munanvalkuaista
  • 1 dl sokeria

Taikina

  • 400 g pakastettua murotaikinaa

Täyte

  • 2 l musta- tai punaherukoita
  • 1.5 dl vettä
  • 1.5 dl hillosokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
Vaikeusaste

Herukkahyve ohje

    • Anna taikinan sulaa jääkaapissa. Voitele halkaisijaltaan noin 27 cm:n piirakkavuoka. Kauli taikinaa sen verran, että saat sen taputelluksi tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä kovettumaan jääkaappiin.
    • Kuumenna vesi ja hillosokeri kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon peratut herukat. Keitä noin 10 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä, mausta hilloke vaniljasokerilla ja anna hieman jäähtyä.
    • Pistele piirakkapohja haarukalla ja lisää täytteeksi herukkahilloke.
    • Kypsennä 200-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia.
    • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele sokeri joukkoon vähin erin.
    • Nostele valkuaisvaahto nokareina piirakan päälle. Jatka paistamista edelleen uunin alaosassa reilun viiden minuutin ajan, kunnes marenki saa väriä.
    • Tarjoa herukkahyve jäähtyneenä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry