Ikihyvä kaura-omenapaistos

Ikihyvä kaura-omenapaistos

Ikihyvä kaura-omenapaistos

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 kg omenoita
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl pullomargariinia
  • 0.5 dl sokeria
  • 3 dl kaurahiutaleita

Kastike

  • 4 dl maitoa
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 kpl muna
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
Vaikeusaste

Ikihyvä kaura-omenapaistos ohje

    • Huuhtele omenat, poista niistä siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.
    • Siirrä omenalohkot voideltuun uunivuokaan, esimerkiksi piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 28 cm. Mausta omenat kanelilla.
    • Sekoita juoksevaan margariiniin sokeri ja kaurahiutaleet. Nostele kauraseos omenalohkojen päälle.
    • Kypsennä kaura-omenapaistosta 200-asteisessa uunissa 20 - 25 minuutin ajan.
    • Vaniljakastiketta varten yhdistä kattilaan kylmä maito ja perunajauhot ja riko muna. Vatkaa seos ja kuumenna, kunnes se kerran pulpahtaa.
    • Siirrä kattila liedeltä ja mausta kastike sokerilla ja vaniljasokerilla. Anna jäähtyä.
    • Tarjoa kaura-omenapaistos kuumana tai haaleana kylmän vaniljakastikkeen kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry