Porsaanfilee-kasvisvuoka

Porsaanfilee-kasvisvuoka

Porsaanfilee-kasvisvuoka

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 400 g porsaan ulkofileettä
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 2 porkkanaa
  • 600 g kuorittua perunaa
  • 2 tl tuoretta, hienonnettua rakuunaa
  • 2.5 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 75 g sinihomejuustoa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.25 tl valkopippuria
  • suolaa (tarvittaessa)
Vaikeusaste

Porsaanfilee-kasvisvuoka ohje

    • Leikkaa porsaanliha ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi kasvikset.
    • Paista porsaanfileesuikaleet kevyesti pannulla ja kuullota hienonnettu punasipuli. Lisää porkkanaviipaleet pannulle, mausta pippureilla ja rakuunalla.
    • Valmista munamaito sekoittamalla ensin munien rakenne rikki ja lisäämällä maito seokseen.
    • Voitele uunivuoka ja lado pohjalle viipaloidut perunat. Lisää sen jälkeen liha-kasvisseos ja sinihomejuusto muruina, sen jälkeen taas perunaviipaleita. Kaada lopuksi munamaito laatikon päälle.
    • Kypsennä uunissa 175 °C:ssa noin 50 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa raikkaan salaatin kera.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry