Raparperikakku

Raparperikakku

Raparperikakku

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 50 g margariinia
  • 1 dl fariinisokeria
  • 0.5 tl inkivääriä
  • 6 dl raparperia paloina

Taikina

  • 150 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl inkivääriä
Vaikeusaste

Raparperikakku ohje

    • Mittaa irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle margariini pieninä nokareina, fariinisokeri ja inkivääri. Kuumenna vuokaa hetken aikaan 175 asteisessa uunissa niin, että rasva ja sokeri sulavat. Pyörittele vuokaa, jotta seos levittyy tasaisesti.
    • Leikkaa raparperin varret ohuiksi viipaleiksi ja lisää vuokaan.
    • Taikinaa varten vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet, lisää taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
    • Kaada taikina raparperipalojen päälle ja paista 175 asteessa uunissa 40 - 50 minuuttia.
    • Kumoa kakku jäähtyneenä ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry