Mustaherukkainen mantelitorttu

Mustaherukkainen mantelitorttu

Mustaherukkainen mantelitorttu

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 75 g margariinia
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna

Täyte

  • 1.5 dl mustaherukoita
  • 50 g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 100 g mantelijauhetta
  • 1 sitruunan raastettu kuori
Vaikeusaste

Mustaherukkainen mantelitorttu ohje

    • Nypi rasva ja jauho-leivinjauheseos murumaiseksi.
    • Lisää sekaan loput taikinan aineista ja sekoita hyvin.
    • Taputtele taikina torttuvuokaan.
    • Vaahdota täytteen rasva ja sokeri.
    • Lisää munat koko ajan vatkaten ja lopuksi mantelijauhe ja sitruunankuori.
    • Pane peratut mustaherukat piirastaikinalle ja kaada päälle täyteseos.
    • Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 25 minuuttia, kunnes torttu on kiinteää.
    • Peitä tarvittaessa foliolla.
    • Anna vetäytyä ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry