Mustaherukka-rahkahyytelökakku

Mustaherukka-rahkahyytelökakku

Mustaherukka-rahkahyytelökakku

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 80 g kaurakeksejä
  • 25 g voita

Lisäksi

  • 2 liivatelehteä (kiille)
  • 1 dl laimentamatonta, sokeroitua mustaherukkamehua (kiille)
  • 0.25 dl mustaherukkalikööriä (kiille)
  • koristeluun tuoreita mustaherukoita

Täyte

  • 8 liivatelehteä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl laimentamatonta, sokeroitua mustaherukkamehua
  • 4 dl mustaherukoita
  • 2 dl maitorahkaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1.5 rkl vaniljasokeria
Vaikeusaste

Mustaherukka-rahkahyytelökakku ohje

    • Pane irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperiarkki, paina reunus paikoilleen ja lukitse. Voitele pohjapaperi ja vuoan reunat. Leikkaa ylimääräinen paperi pois vuoan ulkopuolelta.
    • Murskaa keksit ja sekoita muruseokseen sulatettu voi tai juokseva margariini. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviisti ja siirrä vuoka jääkaappiin.
    • Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella.
    • Vaahdota kerma sokerin ja vaniljasokerin kanssa.
    • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Kuumenna tilkka sitruunamehua ja sulata siihen puserretut liivatteet. Lisää mustaherukkamehu ja anna seoksen jäähtyä sekoitellen.
    • Yhdistä marjasose ja rahka ja kääntele joukkoon kermavaahto sekä mehu-liivateseos.
    • Kaada täyte keksipohjalle. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
    • Liota kiilteen liivatteita kylmässä vedessä, puserra ja sulata tilkkaan kuumaa mehua. Lisää loppu mehu ja likööri. Valuta seos hyytyneen kakun päälle.
    • Peitä vuoka ja siirrä kakku jääkaappiin, kunnes kiille hyytyy.
    • Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele runsaasti tuoreilla marjoilla tai herukkatertuilla ja herukanlehdin.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry