Raparperisima

Raparperisima

Raparperisima

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 1.3 kg viipaloitua raparperia
  • 4 l vettä
  • 0.5 kg fariinisokeria
  • 0.5 dl sitruunamehua
  • 0.25 tl tuorehiivaa
Vaikeusaste

Raparperisima ohje

    • Kuumenna puolet vedestä ja lisää raparperit. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
    • Kaada muodostunut raparperimehu siivilän läpi isoon astiaan fariinisokerin päälle.
    • Sekoita, kunnes sokeri sulaa. Lisää loput vedestä ja sitruunamehu.
    • Lisää hiivaa, kun simapohja on haaleaa.
    • Anna siman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
    • Pane puhtaisiin pulloihin muutamia rusinoita ja 1 tl sokeria. Kaada raparperisima päälle ja siirrä suljetut pullot kylmään.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry