Perunasuupalat uusista perunoista

Perunasuupalat uusista perunoista

Perunasuupalat uusista perunoista

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 kg varhaisperunoita
  • 2 dl ranskankermaa
  • 0.5 kpl kurkkua
  • mustapippuria
  • 100 g mätiä
  • 200 g graavikalaa
  • 100 g friteerattuja naulamuikkuja tai savumuikkuja
  • tilliä
Vaikeusaste

Perunasuupalat uusista perunoista ohje

    • Keitä perunat ja jäähdytä ne. Kuori ja leikkaa perunat kahtia.
    • Leikkaa kurkku paloiksi ja koverra keskustaan kolo.
    • Aseta kurkkupalat perunanpuolikkaiden päälle ja täytä kurkkukupit mädillä.
    • Lisää nokareet ranskankermaa. Aseta jokaiseen suupalaan friteerattu tai savustettu muikku tai viipale graavikalalla.
    • Koristele lopuksi tillillä.
  1. Vinkki: Voit valmistaa perunasuupalat yksinkertaisesti niinkin, että lisäät keitettyjen, halkaistujen varhaisperunoiden päälle nokareet ranskankermaa ja teelusikallisen muikun- tai muuta mätiä. Rouhaisu suolaa ja pippuria päälle riittää ja mahdollisesti lisäksi tilliä, ruohosipulia tai hienonnettua kesäsipulia.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry