Mansikka-juustokakku

Mansikka-juustokakku

Mansikka-juustokakku

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 200 g murskattuja kaura- tai grahamkeksejä
  • 1 dl pullomargariinia
  • 2 liivatelehteä
  • 2 rkl vettä
  • 200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vispikermaa (tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
  • 1.5 l mansikoita
Vaikeusaste

Mansikka-juustokakku ohje

    • Murenna keksit ja sekoita pullomargariini keksimuruihin.
    • Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan pohjan peitoksi leivinpaperia.
    • Painele muruseos vuoan pohjalle ja hieman reunoillekin. Anna pohjan vetäytyä peitettynä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
    • Täytettä varten mausta kevyttuorejuusto tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
    • Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä, puserra vesi pois ja liuota pehmenneet liivatteet kiehuvaan vesitilkkaseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoon.
    • Vaahdota (kasvirasva)kerma tai vaniljakastike yhdistä vaahto tuorejuustoseokseen.
    • Kaada täyte murupohjalle ja anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa.
    • Irrota hyytynyt kakku vuoasta tarjoiluvadille.
    • Peitä pinta runsaasti kokonaisilla tai puolitetuilla mansikoilla.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry