Mansikka-Brita

Mansikka-Brita

Mansikka-Brita

Ainekset

8 henkilölle

1

Ohje

  • 125 g voita tai margarinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  • 2 valkuaista
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl manrelilastuja
  • 4 dl mansikoita (vadelmia tai hedelmiä)
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitorahkaa
Vaikeusaste

Mansikka-Brita ohje

    • Vaahdota sokeri ja rasva.
    •  Lisää keltuaiset vatkaten.
    • Sekoita joukkoon kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.
    •  Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia.
    • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
    •  Lisää sokeri pieninä erinä.
    •  Vatkaa, kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin.
    •  Levitä seos esipaistetulle taikinapohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista 180 asteessa 15 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.
    • Anna jäähtyä.
    • Tähän asti voit tehdä kakun hyvissä ajoin ja pakastaa valmiit pohjat.
    • Valmista täyte.
    •  Vatkaa kerma kestäväksi vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja paloitellut mansikat.
    • Puolita pohja. Levitä täyte puolitetulle pohjalle ja aseta toinen pohjanpuolikas varovasti päälle.
  1. Vinkki:
    Mansikat voi korvata myös muilla marjoilla tai hedelmillä. Etenkin vadelmat sopivat Brita-kakkuun hyvin. Marjojen ei myöskään tarvitse olla tuoreita, vaan kakkuun sopii myös pakastetut marjat.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry